Ovako bi izgledao svijet kada bi se zamijenile uloge žena i muškaraca

Prošle se sedmice francuskim društvenim medijima proširio film “Majorité opprimée” (Potlačena većina) koji je vrlo brzo postao viralni hit na internetu.


Film, koji je režirala i čiji je scenarij napisala Eléonore Pourriat, prikazuje svijet u kojem su rodne uloge muškaraca i žena zamijenjene, piše Jutarnji.hr.

Glavni lik, Pierre, oženjeni je muškarac koji se brine za dijete dok njegova supruga juri za karijerom. Pierre je na ulici izložen stalnom maltretiranju od strane žena, od starije susjede do nasilnih djevojaka u mračnoj uličici. Nakon što ga grupa djevojaka seksualno napastuje, Pierrea u policiji policajka tretira kao sumnjivca, dok zgodnog mlađeg policajca šalje po kafu i odnosi se prema njemu kao komadu mesa.

Cijeli 10-minutni film dobra je demonstracija života u ‘muškom svijetu,’ i usmjerena je na sve one koji misle kako se žene danas bez razloga žale na neravnopravnost. Kada je shvatila da postoji izniman interes za njenim filmom, rediteljica Pourriat odlučila je na YouTube staviti i verziju svojeg filma s engleskim titlovima, kako bi ga mogli pogledati ljudi iz cijelog svijeta,







funny videos

Post A Comment:

0 comments: