Najmanji muškarac i najmanja žena na svijetu dobili još jedan rekord

Muškarac i djevojka su svoje titule službeno dobili prošle zime, a pozirali su pored knjige odjeveni u narodne nošnje svojih država. Otputovat će u London u septembru.


Najmanji muškarac na svijetu Chandra Bahadur Dangi (72) i najmanja žena na svijetu Jyoti Amge (18) upoznali su se kako bi proslavili izdavanje nove Guinnesove knjige rekorda. Muškarac i djevojka su svoje titule službeno dobili prošle zime, a pozirali su pored knjige odjeveni u narodne nošnje svojih država, javlja Daily Mail.

Pošto su se po prvi put u historiji sreli najniži muškarac i najniža žena, Indijka i Nepalac su dobili još jedan rekord. Kako piše 24sata.hr, knjiga uz koju su pozirali visoka je tek 30 centimetara, a dvojac pored nje izgleda dosta visoko. I Dangi i Amge će u septembru otputovati u London, gdje će predstaviti novu Knjigu rekorda.

Jyoti Amge je ispričala kako je mnogo putovala otkad je dobila titulu najmanje žene na svijetu, a dosad je glumila u nekoliko filmova. Kaže kako bi htjela izgraditi karijeru kao glumica. Svoju titulu je dobila u januaru ove godine na svoj 18. rođendan.








guinness world records

Post A Comment:

0 comments: