Ko u Amsterdamu ne želi da posjeti prostitutke, može da svrati u muzej prostitucije


Hiljade turista svake večeri prođe uskim ulicama amsterdamske Četvrti crvenih svjetiljki i baca pogled na dame u donjem rublju koje rade iza prozora bordela, piše 680 News.


Ako ste ikada poželjeli da zavirite u njihov svijet, to možete da učinite u novom muzeju prostitucije koji se otvara u Amsterdamu. Muzej nazvan "Red Light Secrets" otvara se u srcu poznate četvrti i pokazaće stvarnost života sa druge strane stakla.


Organizator Melcher de Wind kaže kako je muzej otvoren za one koji žele da nauče više o tome kako funkcioniše seksualni biznis u Amsterdamu, a ne žele da posjete prostitutke.


Muzej se nalazi u bivšem bordelu. Na početku obilaska posjetitocima se prikazuje film u kojem mogu da vide ko sve pomaže prostitutkama u njihovom poslu, od spremačica soba do osoblja koje im donosi hranu tokom njihovih smjena.


Prostitutke iznajmljuju svoje prozore na pola dana, i mogu da rade šest dana u sedmici, 11 sati dnevno. Godine za bavljenje prostitucijom nedavno su sa 18 podignute na 21 godinu.


Iako istorija prostitucije u Amsterdamu seže do 16. vijeka, muzej se bavi razdobljem od 2000. godine kada je prostitucija postala legalna.



Red Light Secrets, museum





zanimljivosti

Post A Comment:

0 comments: