Puštajte biljkama heavy metal

Biljke koje su slušale pionire heavy metal glazbe ne samo da su razvile najljepše i najveće cvjetove, već su postale otpornije na razne bolesti i nametnike.



Chris Beardshaw, jedan od najcjenjenijih svjetskih vrtlara, otkrio je kako ćete pomoći vašim biljkama da procvjetaju u punom sjaju - dajte im da slušaju slavnu heavy metal grupu Black Sabbath.

Ta glazba, tvrdi, čini čuda te potiče biljke da razvijaju velike i prekrasne cvjetove. No, to nije sve, biljke koje su uživale u toj glazbi pokazale su se otpornijima na razne bolesti i nametnike!



- Postavili smo četiri staklenika. Jedan je služio kao 'kontrolna kuća' u kojoj je bila tišina, a u preostala tri smo biljkama puštali glazbu. U jednom smo stakleniku puštali klasičnu glazbu, u drugom Cliffa Richarda (pop zvijezda), a u trećem Black Sabbath.

Biljke koje su slušale heavy metal nisu izrasle tako visoko u odnosu na druge, ali su zato razvile najveće i najljepše cvjetove - otkrio je Beardshow, pa dodao: biljke koje su slušale Richarda su redom uvenule!








zanimljivosti

Post A Comment:

0 comments: