Policija u Dubaiju kupila lamborgini vrijedan 350.000 eura

Policija u Dubaiju uvodi sportske automobile u svoj vozni park



Dubai je poznat po svojim ekstravagancijama, pa tako mnoge neće iznenaditi podatak da policija u Dubaiju uvodi sportske automobile u svoj vozni park, čiji je zadatak da pomognu u patroliranju autoputevima, i da je upravo nabavila lamborgini vrijedan 350.000 eura. Drugi, pak, misle da je opet riječ o pretjerivanju.



Lamborgini “aventador” će svakako biti koristan u lovu na kriminalce na putevima, budući da je u stanju da ubrzanje od 100 kilometara na sat postigne za nevjerovatne tri sekunde, a maksimalna brzina mu je 350 kilometara na sat, prenosi Blic.

Lamborgini je lansirao ovaj model u čast proslave 50-godišnjice, koji je već rasprodat za ovu i veći dio iduće godine. Interesantno je da je i javnost učestvovala u finišu dizajna ovog automobila.



Ovo svakako nije prvi put da neke policijske snage mogu da se pohvale jednim lamborginijem u svom jatu. Godine 2009. italijanska policija slupala je automobil vrijedan 175.000 eura u blizini Kremone, u pokušaju da izbjegne automobil koji je prešao na njegovu stranu.








zanimljivosti

Post A Comment:

0 comments: