Nevjerovatna priča o ljubavi između koze i magarca

Nakon što budete odgledali video koji je objavljen na internet stranici "Animal place", shvatićete zašto su prijateljske emocije okarakterisane kao najpleminiije, kako kod ljudi, tako i kod životinja.


ranije ove godine, zvaničnici za zaštitu životinja su zaplijenili desetine pasa i još tri druge domaće životinje nakon čega su životinje bile smiještene u različite ustanove. Razlog za oduzimanje životinja su bili veoma bijedni uslovi u kojim su životinje živjele, kod čovjeka koji ih je gajio.

Koza i magarac su bili smješteni odvojeno u azil za životinje u Sjevernoj Kaliforniji, nakon čega su veterinari primijetili da nešto nije u redu. Kako je vrijeme odmicalo, koza je sve manje jela, samo je spavala a nakon detaljnog fizičkog pregleda koji je donio dobre rezultate, nadležni su odlučili da nešto drastično mora da se uradi.

Znajući za prethodne životne navike ovih životinja i za njihovo “prijateljstvo“, odlučili su da ih ponovo spoje. Nakon tri dana to se i desilo, a koza je naprosto živnula.

Iako priča zvuči kao bajka, video snimak će vam pokazati istinitu priču o prijateljstvu između koze i magarca.







zanimljivosti

Post A Comment:

0 comments: