Došao da kupi automobil i donio vreću metalnog novca

Jedan čovjek u Kini ne vidi ništa sporno u ovoj metodi plaćanja.



Prema vijestima s NBC Newsa, izgleda da Kinezi imaju više strpljenja od ostalih, ako je suditi po primjeru ovog čovjeka koji je došao sa svojom ušteđevinom u prodajni salon želeći da kupi novi automobil. Naime, on je u salon došao s 16.000 američkih dolara kompletno u metalu kojih je bilo ukupno oko 50.000 komada.

Prodavci su marljivo prebrojavali novac. Negdje na pola puta izgubili su volju i zamolili kupca da ostatak iznosa pokrije na drugi način.

Nakon što je malo odrijemao, pogledao TV i sam se već počeo dosađivati, kupac je pristao pa je drugu polovinu iznosa platio kreditnom karticom.

Zasad još uvijek nema informacija o kojem se automobilu radilo. Međutim, pažljivim pregledavanjem video snimka može se vidjeti logo firme Soueast. Soueast je inače 'joint venture' japanskog proizvođača automobila Mitsubishija i kineske firme. Prije saradnje s Mitsubishijem, Soueast je čak sarađivao i s Chryslerom kojom prilikom je Kinezima nudio Dodge Caravan i Dodge Caliber.

Zahvaljujući YouTube korisniku ZZBlogML pogledajte video i pokušajte da zamislite kako bi bilo da uštedite 16.000 dolara u metalo i koliko bi vremena trebalo da ih prebrojite i pripremite za prodajni salon.







zanimljivosti

Post A Comment:

0 comments: