Djevojka vuče automobil pomoću svoje kose

Anastasia IV se jedina u Velikoj Britaniji bavi drevnom kineskom vještinom vješanja na kosi. Ova dvadesetšestogodišnjakinja, kojoj je pravo ime Joana Savicka, zarađuje za život izvodeći performanse sa svojom kosom. Ne samo da može da visi sa plafona, već je i ušla u Ginisovu knjigu rekorda povukavši kola od dvije i po tone pomoću svojih vlasi.



Kako bi svoju kosu održala snažnom i zdravom, ova djevojka neobičnog zanimanja potroši i do dvije boce regeneratora na dan. U slučaju da se nešto desi sa njenim uvojcima, obezbijeđena je. Njena kosa je osigurana na milion funti.

Ova mlada Poljakinja je iz rodne zemlje došla u Britaniju radi studija biohemije, ali se ideja za "treniranje kose" rodila kada je odlučila da se pridruži cirkusu.

"Ideja bježanja u cirkus je bila veoma romantična. Nijesam imala pojma da ću na kraju raditi nešto ovako ludo. Ali pronašla sam svoj poziv, i osjećaj je fantastičan", priča Anastasia. Ona je odlučila da se pridruži cirkusu kada je upoznala cirkuskog izvođača poznatog kao Hanibal Helmurto, koji joj je tada postao dečko, a kasnije i muž. Iako je u početku imala zadatke poput ležaja na krevetu od eksera ili gutanja mačeva, ona je željela da pronađe nešto što će biti svojstveno samo njoj. Ona je dvije pune godine tražila šta bi to moglo da bude, i tada je slučajno otkrila vještinu vješanja na kosi.

Tada je počela mukotrpno da vježba, i nakon više mjeseci prolivanja znoja i suza, uspjela je. Prošlo je četiri godine od tada, i ona sada ima nastupe širom čitave zemlje. Jedan od najupečatljivijih je svakako bio onaj kada je uspjela da povuče kola od 2.5 tone, i to čitavih 20 metara.



Anastasia svakako ima prirodno jaku i dobru kosu, ali kako bi uspjela da izvodi sve ove ludorije, ona mora svakodnevno da je njeguje. Poseban režim njege i pripreme je potreban pred sam nastup. Prije svega je neophodno detaljno raščešljati kosu, jer bi svaki čvor mogao da oslabi strukturu nalik konopcu u koju se njena kosa kasnije pretvara. Zatim njen suprug i još dva pomoćnika kosu pletu na veoma poseban način, kako bi se svaka dlaka maksimalno iskoristila. A da bi kosa bila jaka i sjajna, Anastasia je svakodnevno hidrira pet puta. prvo nanese regenerator čim ustane ujutru, zatim jednom u sredini dana, pa onda još jednom pred sam početak predstave. Odmah nakon performansa ponovo nanosi regenerator, i ostavlja ga da stoji sat vremena. I poslednji put je hidrira pred spavanje.

"Ovaj čin definitivno nije prijatno naučiti, i može da bude bolno s vremena na vrijeme. Ali, ja ovo radim već četiri godine, i sada je to postala više neka senzacija, a ne bol. Prvih nekoliko puta kada sam to pokušala, bilo je zastrašujuće, ali sam se osjećala fantastično", priča Anastasia.







zanimljivosti

Post A Comment:

0 comments: