Igra stoni tenis bez ruku

Egipćanin Ibrahim Hamato poslije teške nesreće ostao je bez ruku, ali ga ni to nije spriječilo da ponovo zaigra sport koji voli i tako pokaže da ništa nije nemoguće.



Iako nema ruke on sa velikim uspjehom igra stoni tenis, a nedavno je dobio specijalnu pozivnicu od predsjednika ITTF-a Adama Šarara da posjeti i uživa na Svjetskom šampionatu u Tokiju.

Velika ljubav Hamata prema stonom tenisu nije ga spriječila da ni poslije teške nesreće, koju je doživio kao desetogodišnjak, nastavi da se bavi ovim sportom.

Prvo je pokušao da igra stoni tenis držeći reket ispod miške, ali to nije išlo. Više mu je odgovaralo da igra sa reketom u ustima, po čemu je postao jedinstven!

Na prvenstvu u Tokiju Hamata je imao priliku da razmjenjuje udarce sa devetim igračem svijeta Japancem Junom Mazutanijem i bivšim svjetskim šampionom Vang Haom.



"U životu imam dvije bitne stvari. Prva je moja žena, koju beskrajno volim, a druga je stoni tenis. U ovoj igri trudim se da ostvarim najveći lični uspjeh, kao i da uživam u svakom poenu", rekao je Hamata i dodao:

"Zahvalan sam gospodinu Šararu što me je pozvao da gledam najbolje svjetske stonotenisere. To je velika nagrada za mene, a nadam se da ću svojom pojavom pokazati ljudima da ništa nije nemoguće ako trenirate naporno", zaključio je Hamata.







zanimljivosti

Post A Comment:

0 comments: