TomTato: Biljka koja daje dva ploda - krumpir i rajčicu!

Križanjem krumpira i rajčice u Velikoj Britaniji napravljena je biljka koja daje oba ploda. Biljka nije genetski modificirana, a uskoro kreće u komercijalno uzgajanje. Cilj je da bolje iskoristimo prostor u svojim vrtovima.



TomTato je biljka nastala križanjem popularnih biljaka koje se nalaze u gotovo svakom vrtu. Rajčica i krumpir srodne su biljke pa se stoga i krenulo u ovaj projekt. Nitko nije mogao ni zamisliti kako će savršeno i skladno izrasti. Krumpir, tamo gdje mu je i mjesto - pod zemljom, a na stabljikama sočni plodovi rajčice.


'Ovo je 100 posto prirodno, nije genetski modificirano. Biljka je prirodna i sigurna, svaka je cijepljena rukom što je delikatan posao', kazao je znanstvenik Michael Perry.


Iako izgleda poput neke laboratorijske biljke, TomTato je posve prirodnim putem nastao. Želja ljudi koji su je stvorili jest bolje iskoristiti prostor u vrtovima i na terasama. Na malo mjesta možemo dobiti puno finih plodova.

'Nije riječ ni o kakvom triku, ovo je fantastična biljka koja štedi prostor. Sve manje je prostora u našim vrtovima i ne možemo zasaditi sve što želimo. Sada možemo krumpir i rajčicu imati i na terasi. Iz jednog lonca dobijemo dva ploda', kazao je Perry.

Biljka je sada spremna i za komercijalnu upotrebu. Uskoro će se naći u prodaji u Velikoj Britaniji, a potom, nema sumnje, proširiti svijetom









food

zanimljivosti

Post A Comment:

0 comments: