Može li se Google ikako zaobići?

Google je za neke "bog i batina", a drugi na sve moguće načine žele da pobjegnu od njega. Upravo za te druge evo nekoliko savjeta kako pronaći alternativu Googleovim uslugama.



Kada se Google pojavio i počeo nudi različite usluge , mnogi su to vidjeli kao najbolji na tržištu . Mogli su na jednom mjestu imati i e - mail da arhiviraju svoje dokumente ili kontaktiraju druge korisnike .

Ali s vremenom je i Googleova konkurencija poboljšala svoje proizvode , au nekim aspektima čak ga i nadmašila . Pa zato ne bi trebalo iznenaditi to što neki napuštaju Google i njegove usluge zamjenjuju onima konkurentskih kompanija .

I dok jedni to opravdavaju boljom uslugom , drugi ističu kako se ne osjećaju najugodnija kad znaju da jedna tvrtka upravlja njihovim cijelim životom .

Za neke je Google i dalje jedini izbor , što zbog posla , što jer su se navikli na njegove usluge i ne žele ih mijenjaju .

Za sve ostale , CNet je prikupio nekoliko savjeta kako napustiti Google i preći na alternative .

Odaberite novi e - mail i proslijedite Gmail na tu adresu

Dakle , odlučili ste da zauvijek raskrsti s Googleom i svim njegovim uslugama . Prvi korak u " odvikavanju " je zamjena e - mail adrese .

Mnogima je upravo činjenica da moraju ljude da obavještavaju o promjeni e - mail adrese glavni razlog zašto će nastaviti i dalje koristiti Gmail .

Odaberite novu e - mail adresu i preusmjeriti sve e - mailove s Gmaila na novu adresu . Kad odgovarate na te mailove na kraju odgovora napomenite da ste promijenili adresu , ali da će stara biti u upotrebi još neko vrijeme .

Jedna je od mogućih alternativa Outlook.com koji nudi mogućnost povezivanja s Gmailom . Jednostavno se prijavite u Outlook.com i izaberite ikonu kotačića u gornjem desnom kutu ekrana . Odaberite ' More mail settings ' i ' Your email accounts ' .

Pronađite ' Add an email account ' i odaberite ili ' Add a send - only account ' ili ' Add a send - and - recieve account ' . Upišite svoje ime , Gmail adresu i lozinku te pokrenite vezu naloga .

Outlook.com će stvoriti novu kartu u koju će smještati sve poruke s Gmaila , a na vama je da odaberete želite li da vam poruke dolaze u tu kartu ili u inbox .

Kada budete odgovarali na poruku s Gmaila sa svog računa Outlook.com , automatski će u polju " Pošljalac " biti vaša adresa s Outlook.com . Na taj način nećete morati posebno da obavještavate ljude s kojima se dopisujete da ste mijenjali e - mail adresu .

Prebacite dokumente iz Google Drivea na sigurnije mjesto

Koliko god se Google Drive kao usluga činila dobrom , toliko su korisnici pronašli i nekoliko zamjerki . Najveća je ona što ne enkriptira dokumente koje arhivirati u " oblak " .

Za razliku od njega , Dropbox to radi bez pitanja i na taj način bolje čuva osjetljive dokumente koje možda smještate u " oblak " .

Kako biste prebacili sve s Google Drivea na Dropbox , jednostavno se prijavite u Dropbox i povući dokumente s Drivea u Dropbox . Postupak ne može biti jednostavniji .

Odaberite drugi preglednik

Bez obzira na to koji internet preglednik koristite , vjerojatno vam kao primarna tražilica namješten Google .

Većina korisnika nikad ne razmišlja o tome da postoje opcije poput Yahooa ili Binga , a zemenai je vrlo jednostavna .

Ako koristite Firefox , u desnom uglu gdje se inače nalazi prozor za pretraživanje , pritisnite strelicu za padajući izbornik pored ikone Googlea i odaberite tražilicu po svom izboru . Firefox će zapamtiti Vaš odabir i prilikom sljedećeg traženja koristiti onu posljednju koju ste odabrali .

U Internet Exploreru , Bing je primarna tražilica , a ako želite promijeniti taj izbor , morat instalirati dodatne " add - one " . Odaberite ikonu kotačića u gornjem desnom uglu i potom opciju " Manage add - ons " i odaberite " Search Providers " . Odaberite " Find more search providers " na dnu prozora , pronađite tražilicu koja vam odgovara i pritisnite " Add to Internet Explorer " .

Ne iznenađuje da su korisnici Chromea orijentirani na Google , ali i oni mogu promijeniti svoju tražilicu . Mogu izabrati između Yahooa i Binga , ali i dodati neku drugu odabirom " Manage search engines " i odabirom neke druge tražlice iz popisa " Other search engines " .

Promijenite pretraživač

Ako ste do sad koristili Chrome , a zaista želite prekinuti sve veze s Googleom , razmislite io promjeni internet pretražvača .

Na tržištu se nalazi čitav niz različitih - od Firefoxa i IE , preko Opere , pa do drugih manje poznatih poput Seamonkey ili RockMelt .

Vodite računa i o pametnom telefonu

Pametni telefoni sa operativnim sustavom Android neizbježno su vezani uz Google što zbog trgovine aplikacijama Google Play , što zbog cijelog niza drugih aplikacija koje zahtijevaju adresu Gmail .

Ako u potpunosti želite li da ugasite svoj ​​Gmail , vodite računa o tomu da ćete na taj način onemogućiti preuzimanje novih aplikacija s Google Playa pa ćete morati osi rijentišete na neslužbene kanale ili odabrati novi pametni telefon s drugim operativnim sustavom ..







zanimljivosti

Post A Comment:

0 comments: