Microsoft je otkrio Xbox One.Žele biti centar vaše zabave

Nova konzola omogućit će trenutno prebacivanje između igara, televizije, glazbe. Uz nove igre, Xbox razvija i televizijsku seriju Halo, a Xbox One stiže tijekom godine



Microsoft je u utorak otkrio prve detalje svoje nove igraće konzole, koja sada u trećoj generaciji dolazi pod nazivom Xbox One. Kompanija se nada da će konzola koja gradi na golemoj bazi korisnika i fanova postati središte zabave u svakoj dnevnoj sobi, a otkrili su tek kako dolazi 'kasnije ove godine'.



Xbox One dolazi osam godina nakon Xboxa 360, a Don Mattrick iz kompanije na predstavljanju je rekao kako je ovo najbolji 'sve u 1' sustav za zabavu. Nova konzola je dizajnirana prilično jednostavno i lijepo, a za razliku od predstavljanja Playstationa 4, Microsoft je otkrio puno više detalja o samoj konzoli i ekskluzivnim igrama koje stižu za nju. Naravno, puno više će otkriti ubrzo na E3 sajmu.

Snažan hardver za novu generaciju zabave

Konzola dolazi s 8-jezgrenim procesorom, 8 GB radne memorije te 500 GB hard diskom i BluRay playerom. Kako su rekli, Xbox arhitektura praktično omogućuje rad tri operacijska sustava, Xboxov, kernel Windowsa te treći sustav koji sve to povezuje kako bi radilo iznimno brzo i glatko.



Redizajnirali su i Kinect senzor koji sada dolazi s FullHD kamerom te prepoznaje prirodni govor. Kontroler je također dobio, kažu, 40 inovacija kako bi što bolje radio. Novi Kinect vidi puno bolje te prepoznaje pokrete zglobova, prebacivanje težišta, energiju pokreta, otkucaje srca, ali i to jeste li uzeli kontroler u ruke. Tada će vas odmah prebaciti u vašu igru.



Ovdje dolazimo do detalja koji su stvarno oduševili. Konzola radi tako brzo da se trenutno možete uz glasovnu naredbu iz igre prebaciti u TV ili u vaše filmove, glazbu. Uz to sada možete u 'snap načinu' uz vaš film otvoriti recimo Internet Explorer i preko telefona pretraživati neke sasvim treće informacije. Sjajnu primjenu toga pokazali su na košarkaškoj utakmici i Fantasy timu gdje se u ekranu do utakmice uživo mijenjaju statistike vaših igrača. Uz to, Xbox One sada ima pametni TV vodič koji također sluša glasovne naredbe te prati vaše favorite ili emisije koje su u trendu na Xbox Live zajednici. Naravno, pitanje je kako će to raditi izvan SAD-a ili recimo kod nas. Microsoft je sa Stevenom Spielbergom najavio i kako kreću u proizvodnju televizijske serije Halo, nastale prema popularnoj igri, a uz to se razvijaju i brojni novi televizijski formati izravno za Xbox.

Spektakularne igre

Uz tehničke detalje, predstavili su i nekoliko igara s fenomenalnom grafikom. EA Sports je najavio kako će u sljedećih godinu dana za Xbox One stići Fifa 14, Madden NFL, NBA Live i UFC. Sve igre imaju novi EA Sports Ignite grafički engine koji donosi niz fizikalnih poboljšanja, ali i puno bolju animaciju. Na lansiranju konzole bit će dostupna Forza 5, a tu je i SF igra Quantum Break. Iz Microsofta su se pohvalili kako će u prvoj godini One imati 15 ekskluzivnih naslova, a čak 8 njih će biti potpuno nove igre. Među igrama koje su predstavili je i Call of Duty Ghosts koji dolazi također s novim grafičkim engineom, a video iz igre izgledao je stvarno spektakularno.



Pogledajte najave novih igara:











zanimljivosti

Post A Comment:

0 comments: