23 para blizanaca u istom razredu

Osnovna škola u čikaškom okrugu, u Vilmetu, može da se pohvali da drži svjetski rekord po broju blizanaca od kojih svi pohađaju isti, peti razred. Škola “Hajkrest” ima čak 23 para blizanaca “petaka”.



Dok je čitao najnoviju Ginisovu knjigu rekorda, Rajan Novosel, koji ima brata Luka, pomislio je da bi njegova škola mogla oboriti rekord, jer je pročitao da rekord od "tek" 16 blizanaca dijele tri škole, što ga uopšte nije impresioniralo.

Rajanov i Lukov otac, Majk, kontaktirao je izdavače Ginisove knjige i ukazao im na slučaj škole koju pohađaju njegovi sinovi. Izdavač je potom tražio krštenice i potvrde o upisu u školu za 46 učenika, kao i njihovu zajedničku fotografiju, prenosi Blic.

U peti razred ove škole ide 470 učenika, što znači da su 10 odsto njih blizanci, s tim što su samo dvoje od 23 para identični blizanci.

Broj blizanaca rođenih u SAD značajno je porastao u posljednjih 30 godina, najvećim dijelom kao posljedica liječenja steriliteta, vještačke oplodnje i činjenice da sve više žena rađa u kasnijem dobu.








zanimljivosti

Post A Comment:

0 comments: