Axe: Ovakvu reklamu niko nije očekivao

Godinama je kompanija predstavljala svoje potrošače kao neugledne magnete za ribe koji, čudesno (i, ruku na srce, neobjašnjivo) privlače prsata ljepotice. Ovaj spot iznenada mijenja kurs i fokusira se na ljubav kao globalni fenomen kog jednostavno nema dovoljno.



Kompanija u reklami predstavlja novu liniju pod nazivom Axe Mir u nadi da će zbližiti mlade ljude da budu pokretač promjena jednim prostim, a tako jakim, aktom – poljupcem.



Reklama u trajanju od 60 sekundi poz nazivom “Ljubav” prikazuje bojna polja kao i diktatore ali sa pomalo neobičnim obrtom koji predstavlja srž nove kampanje pod nazivom “vodite ljubav, a ne rat”.

“Mladi ljudi ozbiljno razmišljaju o ljubavi i ova generacija je socijalno svjesnija od prethodnih prvenstveno zahvaljujući internetu. Želimo da se uključimo u njihove internet živote i započnemo konverzaciju i inspirišemo ljude da se ujedine na globalnom nivou kako bi podigli svijest o snazi mira. U svijetu prepunom konflikata, znam, da je najmoćnije oružje zapravo ljubav”, izjavio je Metju Mekkarti iz ove kompanije.







zanimljivosti

Post A Comment:

0 comments: