Pojavila se živa dvije sedmice nakon svoje sahrane

Pesedestogodišnja Sharolyn Jackson iz Philadelphije pojavila se živa i zdrava, skoro dvije sedmice nakon što ju je rodbina shranila i ožalila.



Sharolyn je sahranjena 3. avgusta, a krajem prošle sedmice javila se u jednu mentalnu bolnicu u Philadelphiji i zatražila ljekarsku pomoć, iz razloga koji nije naveden.

Njezin sin Travis javio je djedu sretnu vijest. “Taman sam počeo shvaćati da je mrtva, a Travis mi je kazao je živa”, kazao je Dave Minnie za CBS News smijući se od sreće.

Sharolyn Jackson nestala je iz svog doma 18. jula, a nestanak je prijavljen policiji. Kada je dva dana poslije pronađeno tijelo žene koje odgovara opisu nestale, nadležni su mislili da je riječ o Sharolyn. Socijalni radnik koji ju je poznavao, kao i njezin sin, identificirali su mrtvu ženu kao Sharolyn Jackson.

Njena majka Kerry Minnie rekla je da je žena koju su sahranili bila “ista njena kćerka”, mada je imala nešto drukčiji nos.

To smo odmah primjetili, ali smo pretpostavili da se sa nosem nešto desilo u mrtvačnici dok su je pripremali za sahranu, rekla je ona.

Predstavnik za štampu Zdravstvene službe države Filadelfija rekao je novinarima da su sin Sharolyn Jackson i jedan socijalni radnik koji je s njom stalno bio u kontaktu na osnovu fotografije mrtve žene potvrdili da se radi o njoj.

Istragom će biti utvrđeno kako je došlo do te greške, a sud je izdao nalog da se sahranjena žena ekshumira, kako bi se utvrdilo o kome se radi.








zanimljivosti

Post A Comment:

0 comments: